ROTTWEILER

IΣΤΟΡΙΑ

Το Rottweiler θεωρείται μια από τις παλαιότερες ράτσες σκύλων. Η προέλευση τους χρονολογείται από τη Ρωμαϊκή εποχή. Αυτά τα σκυλιά διατηρηθήκαν ως οδηγοί η ποιμενικοί. Βάδισαν μέσω των Άλπεων με τις Ρωμαϊκές λεγεώνες, χρησιμοποιήθηκε για την προστασία του ανθρώπου και την οδήγηση των βοοειδών τους. Στην περιοχή της Rottweil , αυτά τα σκυλιά εγκαθίστανται και αναμειγνύονται με τις τοπικές φυλές σκύλων σε ένα φυσικό μέρος διέλευσης. Η περιοχή αποτελούσε μεγάλη κτηνοτροφική δύναμη και οι απόγονοι των Ρωμαϊκών σκύλων απέδειξαν την αξία τους, οδηγώντας και προστατεύοντας τα κοπάδια από ληστρικές επιδρομές και επιθέσεις αγρίων ζωών. Το ρόττι έγινε γρήγορα αγαπητό σαν σύντροφος των εμπόρων αλλά και των χασάπηδων, πράγμα που του έδωσε την κοινή του ονομασία ‘’το χασαπόσκυλο ‘’ αφού εκείνη την αποχή, ο χασάπης που είχε όλη την ευθύνη για την εξασφάλιση και τη διανομή του κρέατος στους πελάτες που κυνηγούσε ο ίδιος έχοντας στο πλευρό του το ροτβαιλερ και τον προγονό του Μπόξερ. Οι σκύλοι αυτοί εξελιχθήκαν ώστε να μπορούν επίσειε να χρησιμοποιηθούν σαν σκυλιά που τραβούσαν και καρότσια. Όταν στις αρχές του εικοστού αιώνα, διαφορές φυλές ήταν αναγκαίες για την αστυνομική υπηρεσία, το Ροττβάιλερ ήταν μεταξύ αυτών που πέρασαν τον έλεγχο της αστυνομίας. Σύντομα έγινε προφανές ότι η φυλή ήταν εξαιρετικά κατάλληλη για τις εργασίες που καθορίζονται από την αστυνομική υπηρεσία και, επόμενος τους είχε αναγνωριστεί επίσημα και ο τίτλος ως αστυνομικά σκυλιά το 1910. Οι εκτροφείς Ροττβάιλερ είχαν στόχο να φτιάξουν ένα σκύλο άφθονης αντοχής, μαύρο με πύρινες σημάνσεις, η εμφάνιση του οποίου θα ήταν πολύ ισχυρή και το οποίο να είναι εξαιρετικά καλά προσαρμοσμένο σε τέλειο σύντροφο αλλά και συνάμα να εκτελεί και τις υπηρεσίες του σαν σκύλος εργασίας. .

ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Το ροττβάιλερ είναι σκύλος ευμεγέθης, γεροδεμένος και δραστήριος και όχι μακροπόδαρος. Συναισθηματικός, εύθυμος με σωστά κατανεμημένες τις αναλογίες του, εύκολα εκπαιδεύσιμος στην εργασία είναι εκ φύσεως υπάκουος και εξαιρετικά πιστός και γενναίος. Το ροττβάιλερ είναι ένας μεσαίου προς μεγάλου μέγεθος σκύλος, στιβαρός , ούτε βαρύς και δυσκίνητος, ούτε όμως και ελαφρύς και ψηλόλιγνος. Με τη σωστή ισόρροπη μαζεμένη και δυνατή κατασκευή, παραπέμπει σε μεγάλη ισχύ, ευκινησία και αντοχή. Το μήκος του σώματος, που μετριέται από το σημείο του στερνού (στήθος-οστό)ως το ισχιακό, δεν πρέπει να υπερβαίνει το ύψος κατά το ακρώμιο περισσότερο από 15%

IΔΙΟΣΥΓΚΡΑΣΙΑ

Καλοπροαίρετος, γαλήνιος φιλικός , βασικά του αρέσει να αφιερώνεται στα παιδιά, υπάκουος, αξιόπιστος και πρόθυμος να εργάζεται. Η εμφανίση του είναι φυσική και επαρχιώτικη, έχει συμπεριφορά με αυτοπεποίθηση, σταθερότητα και είναι ατρόμητος. Αντιδρά στα περιβαλλοντολογικα ερεθίσματα με μεγάλη εγρήγορση και επαγρύπνηση.

ΑΛΛΑ ΧΑΡΑΧΤΗΡΙΣΤΙΚΑ STANDARD

Κεφάλι μετρίου μήκους. Το κρανίο είναι φαρδύ επίπεδο μεταξύ των αυτιών. Η ρινομετοπικη κοιλότητα είναι έντονη, ινιακή προεξοχή επίσης. Το ινιακό οστών είναι καλά ανεπτυγμένο χωρίς να προεξέχει. Το ρύγχος δεν είναι πολύ μακρύ, δεν πρέπει να υπερβαίνει σε μήκος την απόσταση μεταξύ στοπ και ινιακής απόφυσης (δηλαδή το μήκους του κρανίου). Μύτη καλό ανεπτυγμένη, με σχετικά μεγάλα ρουθούνια, πάντοτε μαύρη. Τα χείλη τα όπια δεν πρέπει να είναι υπερβολικά ανεπτυγμένα, είναι επίσης μαύρα. Το δέρμα του κεφαλιού δεν πρέπει να είναι χαλαρό. ΣΤΟΠ Σαφώς προσδιορισμένα έντονο. Μύτη καλά αναπτυγμένη, περισσότερο πλατιά παρά στρογγυλή με σχετικά μεγάλα ρουθούνια, πάντα μαύρη. Ρύγχος το μετοπών θα πρέπει να εμφανίζεται επίμηκες ούτε μικρότερο ούτε μεγαλύτερο σε σχέση με τη κρανιακή περιοχή. Ευθεία ρινική γέφυρα (άνω γραμμή ρύγχους), ευρείας βάσεις, μέτριος ατρακτοειδές μέχρι το ακρορυνιο. Τα χείλη μαύρα, σφιχτά, η γωνιά του στόματος (των χειλιών) δεν είναι ορατή ,ούλα όσο το δυνατόν πιο σκούρα. Σιαγώνες/Δόντια Άνω και κάτω γνάθος ισχυρές αλλά με εύρος. Δυνατή πλήρης οδοντοστοιχία(42 δόντια) με τους άνω κοπτήρες να κάθονται σωστά και να επικαλύπτουν τους κάτω κοπτήρες (με ψαλιδωτό δάγκωμα) οι άνω κοπτήρες εφάπτονται στενά με τους κάτω. Τα μαγουλά τα ζυγωματικά τόξα να είναι αναπτυγμένα. Τα ματιά μετρίου μεγέθους, σχήματος αμυγδαλωτού, χρώματος σκούρο καφέ. Οι βλεφαρίδες να εφαρμόζουν σφιχτά στο κλείσιμο. Αυτιά μετρίου μεγέθους κρεμαστά, τριγωνικά, με εύρος ανάμεσα τους ( σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους ) κρατημένα ψηλά. Με τα αυτιά του τοποθετημένα και τραβηγμένα εμπρός κοντά στο κεφάλι, εμφανίζεται το κρανίο σαν να διευρύνεται (αρκετά φαρδύτερο). Λαιμός δυνατός, μετρίου μήκους, πολύ μυώδεις , με ελαφρός αψιδοηδη σχήμα (τοξωτός) όχι χαλαρό δέρμα χωρίς προγούλι. ΣΩΜΑ ΜΠΡΟΣΤΙΝΑ ΜΕΛΗ Ωμοί καλά τοποθετημένοι, ωμοπλάτες μακριές και κεκλιμένες, αγκωνές χαμηλά αλλά όχι χαλαροί. Σκέλη μυώδη με άφθονοι μάζα (οστέινη και μυείκη διάπλαση) καρποί ίσιοι και ισχυροί πέλματα ισχυρά , στρογγυλά και σφιχτά , κλειστά , με καμπυλωτά δάχτυλα. Πατούσες πολύ σκληρές , νύχια σκούρα κοντά και δυνατά. ΜΠΡΟΣΤΙΝΑ ΑΚΡΑ Αν τα δει κάποιος από εμπρός , τα μπροστινά ποδιά είναι ίσια και δεν τοποθετούνται κοντά το ένα στο άλλο . Ο πήχης όπως φαίνεται από τα πλαγιά είναι ίσιος σε ευθεία και κάθετη γραμμή. Η Γωνιά της ωμοπλάτης με την οριζόντιο είναι 45 μοίρες . ΩΜΟΙ Καλά τοποθετημένοι προς τα πίσω. ΑΝΩ ΒΡΑΧΙΩΝΑΣ Εφαρμοζόμενοι κοντά στο σώμα (ακουμπάνε καλά στον κορμό) . ΠΗΧΗΣ Καλά ανεπτυγμένος και μυώδης .

Η εμπλοκή μας με τη φυλή ξεκινά το 1991 . Από ταξίδι μας στη γερμάνια και την Ουγγαρία επιλέξαμε κουτάβια διακεκριμένων γεννητόρων ,πρωταθλητών Ουγγαρίας – Γερμανίας το 1998 εισάγουμε κατόπιν επισταμένης ερευνάς κουτάβι για επιβήτορα από το ηνωμένο βασίλειο από διάσημες αγγλικές και γερμανικές γραμμές . Το 1992 είχαμε εισάγει από Ρωσία και συγκεκριμένα από το κόκκινο αστέρι (εκτροφείο KGB) ένα φοβερά εργασιακό και ιδιαιτέρα μεγαλώσομε θύλακο κουτάβι την Τέντυ.

Οι συνδυασμοί αυτών των γενεαλογικών γραμμών έδωσε στους σκύλους μας ισχυρό ταπεραμεντο με δυνατό νευρικό σύστημα και ήπιες αρχικά αντιδράσεις προοδευτικά κλιμακωμένες .
Έχουν μέτριο προς χαμηλό προφίλ ιδιαιτέρα αθόρυβοι και πρόθυμοι να ευχαριστήσουν και κυρίως να προστατεύσουν την οικογένεια τους .
Προσεκτικότητα και ιδιαιτέρα επιλεκτική αναπαραγωγή έχει δημιουργήσει μια γραμμή όχι κυριαρχική προς τους ανθρώπους που συμβιώνει κάνοντας τα κατάλληλα και για μικρά παιδιά . Προσόν που δεν βρίσκεται εύκολα μέσα σ ‘αυτή τη φυλή . Ο Μπόμπος είναι εισαγωγή από γερμάνια ενώ ο ΕΚΤΩΡΑΣ (βλέπε video) είναι κουτάβι παραγωγής μας πολλά υποσχόμενος . Αμφότεροι είναι τέλειοι με τα μικρά παιδιά .

ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΑ ΜΟΛΟΣΣΟΥ ΜΑΧΟΜΕΝΟΥ (ΤΙΤΑΝΟΜΑΧΙΑ 382 Π.Χ)

FIGHTING MOLOSUS ( TITAN FIGHT 382 B.C )

 

parastasi1500

ΕΠΙΒΗΤΩΡΕΣ

 

  ΕΚΤΩΡ ΠΥΛΗΣ ΜΟΛΟΣΣΩΝ    
ekthumb

 

ΜΠΟΜΠΟΣ ΠΥΛΗΣ ΜΟΛΟΣΣΩΝ
zhnathumb

ΖΗΝΑ ΠΥΛΗΣ ΜΟΛΟΣΣΩΝ

bobosthumb

 

ΛΑΧΕΣΙΣ ΠΥΛΗΣ ΜΟΛΟΣΣΩΝ  

lahthumb   

ΑΤΡΑΠΟΣ ΠΥΛΗΣ ΜΟΛΟΣΣΩΝ

atrathumb

kulaz1ekepkolkulaz2rooorotakiaer3rott71rott72rott73rott74rott76rott75rott77